fbpx

Mijn avontuur naar een gezonder en fitter lijf

by Laura
sportschoenen voor mijn weg naar een gezonder en fitter lijf

Deze woorden vond ik op pinterest en vond ik erg toepasselijk. Ik zocht op ‘afvallen woorden’. Tja ook bij mij is dit al lange tijd een strijd. Tijn & ik houden van lekker eten. Ik kook graag, vaak vrienden over de vloer. Je kent het wel. Daarnaast zijn er de laatste jaren ook veel kilo’s bijgekomen door medicatie (o.a. prednison) en beperkingen in bewegen. En ja, dan ben ik ook nog een emo-eter. Het feit dat ik niet meer mocht werken heeft er mentaal flink ingehakt, wat resulteerde in weinig energie en het toegeven aan allerlei ‘lekkers’. Weinig energie, weinig bewegen, veel medicatie en veel eten. Dit bleek een bijzonder slechte combinatie en werkt niet mee aan een gezonder en fitter lijf.

Soms had ik de smaak te pakken en viel ik weer wat af, maar die kilo’s kwamen er toch weer bij. Tot ik vorig jaar, oke nu moet ik met de billen bloot… 89,6 kg woog. Echt te erg… In mijn hoofd zie ik er niet zo zwaar uit. Tot ik mezelf dan perongeluk in een spiegel zie of een foto van mezelf zie, of ook zo erg mijn camera van mijn telefoon per ongeluk nog op selfie staat… Confronterend allemaal.

 

The best way to get something done is to begin

Voor de zomervakantie vorig jaar (2017) vond ik het genoeg. Ik durfde me niet meer in bikini op het plaatselijke standje te vertonen. Inmiddels was Esther, Personal Trainer, op mijn pad gekomen. Ik had een logo gemaakt voor haar bedrijf Aan de bak met Esther en goed contact met haar. Ik had al een aantal trainingen bij haar gevolgd en we hebben samen een plan gemaakt. In september zijn we gestart. Het doel is om voor deze zomer 65 kg te wegen. Het begin is er. Ik ben inmiddels 6 kg lichter. Ik pas weer een aantal broeken en rokjes. Dat werkt motiverend! Toch blijft het moeilijk hoor. Vooral in de winter. Dan heb ik echt mindere momenten wat betreft pijn in m’n lijf en kan ik niet of matig sporten.

Ik was altijd gewend om de pijn te negeren. Esther zorgt ervoor dat ik beter op de signalen van pijn let. Ook heb ik inmiddels zelf wel geleerd door allerlei therapieën dat pijn negeren niet echt verstandig is. Maar het blijft een valkuil. Bij veel pijn in mijn lijf heb ik minder energie en ben ik geneigd weer meer ‘lekkers’ te eten. En wat is het lastig om hier niet aan toe te geven. Maar zoals Eshter altijd zegt ‘we hebben een doel!’

Naast het uiterlijk zijn er nog een aantal punten die de motiverend werken om door te zetten. Zo zit er diabetes in mijn familie (vader, zus, broer, oma). Overgewicht zorgt voor een verhoogd risico. Daarnaast is overgewicht voor je gewrichten ook minder goed en die hebben al genoeg te verduren. Ook hoop ik door af te vallen fitter te worden en zo meer energie overhoud, ondanks de pijn. Genoeg redenen dus om door te zetten!

Ik neem jullie mee in dit avontuur. Ik zal mijn trainingen, struggles, gezonde recepten en natuurlijk de resultaten met jullie delen. Het zal niet vanzelf gaan. Maar ik ben nu met de billen bloot, dus dat geeft nog eens een extra motivatie om mijn doel te behalen. Op naar een gezonder en fitter lijf!

2 reacties

A juni 17, 2020 - 12:54 pm

Goed bezig Laura!

Reply
Laura juni 30, 2020 - 2:15 pm

Thnxxx Aloesje! XO

Reply

Laat een reactie achter