fbpx

Structuur met de Structuurjunkie planner

by Laura
Structuur met de Structuurjunkie planner

Mijn hoofd zit altijd vol met ideeën. Ik vond het dan ook altijd heerlijk om met meerdere dingen tegelijk bezig te zijn. Structuur was saai & belemmerde de creativiteit. Nu enkele jaren later & wijzer merk ik dat dit toch niet helemaal waar is. Creativiteit staat los van multitasken. Het zorgt alleen maar voor chaos. Daar komt bij dat ik vaak word afgeleid door de waan van de dag en ook mijn lijf werkt niet altijd mee. Dan kun je nog zo veel leuke plannen hebben, maar zonder die saaie structuur blijkt er niet veel terecht van te komen.

 

Chaos in huis

Dit is niet alleen in mijn werk zo, maar ook in het huishouden. Niet mijn favoriete bezigheid & 0 structuur. De was kan zich met enorme hoeveelheden opstapelen omdat andere zaken prioriteit hebben. Als we dan al 4 dagen onderbroeken en sokken tussen de schone was moeten zoeken, wordt de was vanzelf prioriteit… Gelukkig hoef ik niet tussen de was te werken, maar mijn huiskamer is wel mijn werkplek en het is wel zo fijn als het netjes om je heen is. Ik word altijd onrustig van troep. Dat neemt niet weg dat het vaak genoeg een puinhoop is bij ons thuis. Met 2 rommelende mannen en een hond blijft het niet netjes. Dus reorganiseer ik voor de zoveelste keer de trapkast, zolder, was, etc. En dan zeggen we altijd “dan is het nu gewoon een kwestie van bijhouden”, structuur dus!

Ik lijk ook altijd wel tekort tijd te hebben. Het inschatten van tijd is van jongs af al een dingetje geweest. Zo kwam ik vaak te laat op school, gewoon omdat het opeens al veel later was dan ik dacht. Dit kom ik in mijn dagelijks leven nog steeds tegen. Ik kook graag voor vrienden & familie. Mijn gasten genieten van mijn creaties, maar de timing loopt wel eens in de soep. Zo hebben we wel eens tijdens het hoofdgerecht eerst het vlees gegeten en daarna pas de gegrilde groenten en aardappeltjes… Ook in mijn werk vind ik het moeilijk om in te schatten hoeveel tijd iets kost. Een website maken, een logo ontwerpen, een blog schijven. Je verliest je gemakkelijk in de tijd als je aan het creëren bent.

 

Tijd voor structuur

Aangezien zoonlief dezelfde eigenschappen heeft als ik, is het toch wel handig om enige structuur in ons leven aan te brengen. Ook wil ik nu eindelijk wel eens wat doen met al die plannen die niet van de grond komen. Via Instagram kwam ik terecht bij de plantraining van Structuurjunkie*. Grappige naam, ik ben alles behalve een structuurjunkie. Ik ben haar gaan volgen en uiteindelijk heb ik mij ingeschreven voor de online Structuurjunkie plantraining*. De training bestaat uit 6 online lessen en een digitaal werkboek. De lessen heb ik op een zaterdagavond in een keer bekeken. Eenmaal begonnen, werd ik steeds enthousiaster. Het is een leuke training met handige tips. Ook krijg je er een mooie planner bij en daar draait het allemaal om. Een planning maken in je planner ėn je daar aan houden natuurlijk.

 

De planner

Ik gebruik de  Structuurjunkie planner* inmiddels ruim 4 weken. Het bevalt goed. Natuurlijk ben ik niet meteen een ‘structuurjunkie’ en zal dat waarschijnlijk ook nooit worden. Je wordt je in ieder geval bewust van waar de pijnpunten zitten. Ik merkte al snel dat ik te grote taken in plande die ik nooit binnen het geplande tijdsbestek af kon hebben. Dus heb ik de module doelen omzetten in plannen nogmaals bekeken. In mijn bullet journal heb ik braindumps gemaakt met al mijn plannen. De ideeën heb ik omgezet in concrete doelen en die doelen heb ik onderverdeeld in taken. 

Nu heb ik het probleem timemanagement hiermee nog niet helemaal getackeld. Ik worstel nog met hoe lang ieder taak gaat duren. Plan vaak teveel taken op een dag. Het is dus nog even lastig om mijn taken precies op tijd in te plannen. Om hier wel inzicht in te krijgen is het handig om de taken te klokken, want meten = weten. Dus daar ga ik volgende week mee beginnen. Deze weken stonden nog in het teken van achterstallige taken wegwerken, in werk & huishouden. Vanaf volgende week ben ik redelijk bij en kan ik aan mijn nieuwe plannen beginnen! Zin in!

 

 

*Samenwerking met Structuurjunkie. Met de kortingscode SJ-heynewday krijg je 20% korting op alle Structuurjunkie producten & trainingen. Wanneer jullie via deze links iets aanschaffen krijg ik hier een vergoeding voor. NB: Ik promoot alleen maar producten waar ik zelf achter sta.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

Els juni 16, 2020 - 8:46 pm

Goed bezig. Structuur aanbrengen en consequent zijn, wie heeft daar geen moeite mee. Mooi hoe je er over vertelt.

Reply
Laura juni 17, 2020 - 10:03 am

thnxxx Els! ❤️

Reply
Reyhan juni 17, 2020 - 7:24 pm

Heel herkenbaar!! Ik benieuwd hoe je ontwikkeling gaat. X

Reply
Laura juni 30, 2020 - 2:14 pm

Ik houd je op de hoogte! XO

Reply

Laat een reactie achter