fbpx

GELUKSMOMENTJES

by Laura
Geluksmomentjes

Iedereen kent ze wel geluksmomentjes. Tenminste dat hoop ik wel voor je. Het zijn fijne momentjes die je een geluksgevoel geven. Van mijn moeder heb ik geleerd om van de kleine dingen te genieten. Zij kon dat als geen ander. Daarover schreef ik in mijn blog ‘een verhaal over mijn heldin’. Als ik terug denk aan mooie momenten dan gaat mijn gedachte als eerste naar de geboorte van Tijl. Maar ook naar alle mooie vakanties, samen met Martijn en later met z’n 3-en. Maar dit blog gaat over andere geluksmomentjes. Momentjes die je kunnen overvallen op een dag of waar je al naar uit kunt kijken. Genieten van kleine dingen dus, zoals ik van mijn moeder geleerd heb. Hieronder deel ik 10 van mijn geluksmomentjes met je.

 

1. Knuffels van Tijl

Natuurlijk horen daar de knuffels van Tijl bij. Ik krijg ze gelukkig nog vaak. Hij is nu 11 jaar, dus de pubertijd staat voor deur. Vooralsnog krijg ik nog vaak zo’n overheerlijke knuffel. Hij heeft mij overigens beloofd dat hij dit ook in de pubertijd blijft doen. We zullen zien, I hope so… Want wat zijn die knuffels heerlijk. Ik kan het ook eigenlijk geen klein geluk noemen. Wanneer hij zijn armen om mee heen slaat en me dicht tegen zich aan drukt, onbeschrijflijk zoveel liefde als ik voor hem voel. Ik kan het niet anders zeggen, de liefde voor je kind is onbeschrijflijk. Dus die knuffels koester ik met heel mijn hart.

 

2. Samen met Martijn

Hoe gezellig het ook is om tijd met z’n 3-en door te brengen, quality time met z’n tweetjes is ook wel eens erg welkom. In deze Coronatijd zijn deze momenten schaars. We moeten het vooral hebben van een momentje samen op de bank. Want uiteten of samen naar de film of een festival gaan zit er nog even niet in. Maar toch, die zeldzame momentjes samen op de bank, waarbij we beide tijd voor elkaar hebben, die zijn heerlijk. Laatst zaten we op vrijdagavond samen met een borrel op de bank, heerlijk te kletsen en muziek te luisteren. Fijne geluksmomentjes. Je kunt je misschien ook andere geluksmomentjes voorstellen, maar die houd ik lekker voor mijzelf😉

 

3. Even alleen

Hoe ik ook geniet van Martijn en Tijl om mij heen, ik vind het ook erg lekker om alleen te zijn. Ik sta het liefst ‘s morgens vroeg op. Janssen slaapt nog, maar tilt zijn hoofd even op, klopt met zijn staart en laat vervolgens met een diepe zucht zijn hoofd weer vallen en vertrekt weer naar dromenland. Het is stil in huis en ik kan even heerlijk gefocust werken om daarna een heerlijk ontbijtje te maken. Geluksmomentje! Ook vind ik het lekker om in de vroege ochtend een rondje met Janssen te lopen en te zien hoe de wereld wakker wordt. Ik vind het heerlijk, maar mijn lijf is ’s morgens vaak stijf en stram en voor de pijnstillers hun werk doen, is de wereld allang wakker. Ook vind ik het een beetje eng om alleen in het halfdonker in de vroege ochtend door natuurgebieden te lopen, terwijl het daar juist zo mooi is op dat tijdstip. Ben toch een beetje een schijterd en dan is het opeens niet meer zo’n gelukkig momentje. Een ander fijn èn veilig momentje alleen, is hangend in mijn hangmat met de Flow. Heerlijk om even zonder afleiding te kunnen lezen en van de Flow krijg ik altijd super veel inspiratie.

 

4. Vogels in de tuin

Ik kan ontzettend genieten van vogels in mijn tuin. Ja, echt! Deze winter komt er bijna iedere dag een roodborstje even in de tuin kijken. Zoooo lief ❤️ Als ik dan door het raam kijk dan kijken we elkaar even aan. Super schattig. Maar ook musjes vind ik zo lief, ze tjilpen zo schattig, praten ook onderling met elkaar. Heerlijk om ze even te observeren. En merels, die zingen zo prachtig. Ik vind het heerlijk als zomers ons raam open staat en ik gewekt wordt door de vogeltjes. Martijn vindt het uitermate irritant. Ook eenden vind ik fantastisch, helemaal wanneer ze kwaken, geweldig! Tijdens vakanties hebben we wel eens met de caravan aan een meer en rivier gestaan en werden we ’s morgens gewekt door kwakende eenden. Ik houd er van, anderen vinden het mega vervelend.

 

5. Een schoon bed

Dit is een geluksmomentje waar ik al de hele dag naar uit kan kijken. Wanneer ons dekbed uit het raam hangt en de kussens er bovenop liggen luchten, dan weet ik al dat ik ’s avonds in een super fris bed stap. Ik wil ook altijd helemaal schoon, zacht en fris in mijn schone bed liggen. Dus wordt er natuurlijk eerst gedoucht & haren gewassen. Vaak ook nog met een lekkere douchegel van Rituals. En dan komt het moment dat je in je schone bed stapt. Het dekbed voelt nog lekker een beetje stug gewassen aan. Mijn bed is warm (elektrische deken). Ik ga liggen en het eerste wat ik doe is mijn neus in het dekbed stoppen en de heerlijke frisse geur in me op nemen. Echt een geluksmomentje.

 

6. De schone was eindelijk in de kast

Sommige mensen hebben altijd de schone was altijd in de kast. Ik hoor niet bij die groep mensen. Mijn schone was ligt in wasmanden opgestapeld. Dus dan is het ’s morgens zoeken naar sokken die bij elkaar horen en hoor ik ‘Mamaaaa, ik heb geen broek meer in mijn kast & ik kan er geen een vinden tussen al die was’. Dan weet ik dat het echt tijd is om van de was een prioriteit te maken. Dus dan begeef ik mij in ons washok, omgeven door schone & vieze was (niet door elkaar hoor, iewww…). Ik kijk op mijn iPad een serie of film op Netflix en werk die hele bult was weg. En dan ligt alles netjes in de kast. Ja, wederom een geluksmomentje. Daarna zeggen we altijd weer, gewoon een kwestie van bijhouden. Maar op een of andere manier lukt dat nooit. Er ligt nu weer een hele boel schone was op mij te wachten, het had nog geen prioriteit. Maar als het ooit weer klaar is levert het toch weer een geluksmomentje op.

 

7. Lente & zomer

Ik ben gemaakt voor warm weer. Dus zodra ik knoppen in de bomen zie, word ik gelukkig. Ik wandel graag met Janssen, maar in de winter is het toch ff minder lekker. Alleen al wat je allemaal moet doen voor je de deur uit kan. Laarzen aan, jas, muts, sjaal, de afgelopen dagen ook nog een extra panty onder mijn broek. Janssen begint te piepen omdat hij zo lang moet wachten. Wat is het heerlijk om zo de deur uit te stappen, of alleen met een jasje of vestje aan. En dan voel ik die heerlijke zon op mijn rug, die warmte die is zo ontzettend fijn, een geluksmomentje. Ook heerlijk is dat de deuren weer open kunnen, al is het alleen nog maar tijdens het koken. En ik hoef niet meer de hele dag tegen alle huisgenoten te roepen dat ze de deur dicht moeten doen omdat ik graag bespaar op energie. Kom maar op met die lente!

 

8. Het strand

Het strand is bij uitstek mijn favoriete plek. Ik ben dol op het geluid van de zee, de geur, het zand onder mijn voeten, heerlijk! Ieder bezoek aan het strand is dan ook een geluksmomentje. Vandaar ook de foto boven deze post. Baby Tijl die voor het eerst kennis maakt met de zee en het strand. Al vanaf dit eerste moment is hij dol op het strand. Het ‘echte’ strand bij de zee vind ik heerlijk. Maar ik moet zeggen dat ik ook erg kan genieten van strandjes aan meren, zoals ons eigen strand Medemblik of het strand langs de mooie meren in Frankrijk, zoals Lac de Sainte-Croix in de Verdon. Maar er is één plek die alles overstijgt en dat is de Blue Lagoon in Jamaica. Wij zwommen met z’n tweetjes in het helder blauwer dan blauwe water, omgeven door mooie oude bomen. Het was echt hemel op aarde. Hier volgt vast nog wel een blogje over.

 

9. Hondenvriend Janssen

Hondenvriend Janssen is een Grand Basset Griffon Vendeen die zorgt ook voor de nodige geluksmomentjes. Dat begint al ’s morgens als ik beneden kom. Hij tilt zijn slaperige kop op, zijn haren zitten aan 1 kant plat tegen zijn hoofd geplakt. Hoe dichter bij ik kom, hoe meer zijn staart klopt op de bank (als het niet te vroeg is tenminste). Dan even knuffelen en als het nog vroeg is gaat meneer Janssen weer lekker verder slapen. Het is een leukerd, lekker gek, super eigenwijs maar erg lief. Hij kan heerlijk knuffelen. Komt even bij mij langs als ik zit te werken om even een knuffel te halen. Dan voel ik hem onder tafel langs mijn benen lopen, bijna net als een kat kopjes geven. Ook vindt hij het zo gezellig als we met z’n allen op de bank zitten ’s avonds. Dan gaat hij er lekker bij liggen, het liefst met z’n kop leunend op een van onze benen. Maar niet voor hij heeft gegeten en een rondje heeft gelopen. Eerder gaat hij niet lekker liggen. Nee, dan kijkt hij ons net zo lang aan tot hij zijn zin krijgt. En als het te lang duurt zet hij zijn schattigheidsaanval in: koppie scheef en pootje zwaaiend in de lucht.

 

10. Eten

Èn natuurlijk eten, die kon niet in dit lijstje met geluksmomentjes ontbreken. Eten, één van lekkerste momenten van de dag. Ik leef van eetmoment naar eetmoment. Steeds gezondere eetmomenten gelukkig. Ik heb gelukkig ook leren genieten van gezonde dingen. Maar ik kan ook nog steeds enorm genieten van niet al te gezonde dingen, zoals al mijn eigen baksels: madeleines, chocolate chip cookies, appeltaart en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar ik kan ook ontzettend genieten van mijn nieuwe recept apple peer crumble en mijn homemade granola. Super lekker en gezond! Of kreeft bij Meijers 2.0, goddelijk! Ik neem altijd kleine hapjes van de kreeft, zodat het geluksmomentje lekker lang is. En vanavond hebben we hachee. Hij is al klaar, ik hoef alleen de rijst er nog bij te koken. Dat is ook zo lekker, dat het eten al klaar is. En stoofpotten als hachee zijn de dag erna ook nog lekkerder. Er staat straks een geluksmomentje op mij te wachten!

Dit waren 10 van mijn geluksmomentjes. Wat zijn jou geluksmomentjes?

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter