fbpx

Hond mee op vakantie?

by Laura
Janssen wel of niet mee op vakantie

De vakantieperiode is alweer in zicht. Veel mensen om ons heen hebben de zomervakantie al geboekt. Wij zijn meestal wat later. Daardoor is de keuze soms wat beperkt, maar ach dat maakt het ook weer gemakkelijker kiezen. Ieder jaar komt ook de vraag weer terug: gaat Janssen wel of net me op vakantie?

Wanneer ik de vuilnis wegbreng en ik binnen een minuut weer terug ben, word ik door Janssen begroet of alsof ik uren weg ben geweest. Vol enthousiasme en met veel geluid rent hij op me af. Omdat het zo leuk is, doe ik volledig met hem mee en begroet ik hem met evenveel enthousiasme. Als we dan al zo gemist worden, hoe dan tijdens de vakantie?

WEL OF NIET MEE OP VAKANTIE?

We vinden het altijd heerlijk om op vakantie te gaan. Maar eerlijk is eerlijk, we missen Janssen wel altijd. We hadden vorig jaar een camper gehuurd en we speelden met de gedachte om Janssen mee te nemen op vakantie.

Ik was op onderzoek gegaan naar wat je allemaal voor een hond mee moest nemen. Dat was te doen. Het voer werd wel lastig. Janssen eet altijd vers vlees en dat is ingevroren. Nu zat er in de camper wel een vriezertje, maar daar paste niet al het voer voor 3 weken in. Hmmm… dat was een dingetje. Los vriezertje mee? Laten wennen aan brokken voor die tijd? 

 

PRATEN TEGEN DE TV

Tijdens het afwegen, wel of niet mee op vakantie, kwam er weer een hond voorbij op televisie. En dan kun je het televisie kijken wel vergeten. Janssen begint dan te praten tegen de hond op de televisie, met hier en daar een blaf. Ook als ik met hem aan het wandelen ben en hij ziet aan de overkant een andere hond, begint hij te praten. Tja, op de camping moet hij vast en daar zijn ook andere honden. Dan praat hij dus ongeveer de hele dag. Dat maakt het meenemen wel lastig.

 

HUILEN

Daarnaast vindt Janssen het erg lastig als hij mij ziet, maar niet naar mij toe kan. Zo stond hij laatst gewoon bij zijn baasje Martijn, ik ging even met iemand anders praten en hij begint te huilen of de wereld vergaat. Ook niet heel handig op een camping. De doorslag kwam toen hij een avond alleen thuis moest blijven. Op een of andere manier vond hij het op dat moment niet oké. Hij heeft uren staan huilen, hoorden wij achteraf van de buren. Nee, mee naar de camping was toch echt geen optie…

 

MISSEN

Dus zijn we wederom zonder onze grote hondenvriend op vakantie geweest. Afgelopen zomer 3 weken en dat was toch echt wel lang. Om ons heen zagen we allerlei honden die wel mee waren. Het was goed dat hij niet mee was. Hij had zelf ook geen rust gehad wanneer hij alleen maar aangelijnd mocht verblijven op de camping en daar aan alle kanten honden voorbij zag komen. 

Hij ging weer naar de opvang, Dogs Enjoy. Een super grote boerderij waar hij in een kamer slaapt met andere honden, gewoon lekker op een bank of op een kleed, zoveel mogelijk buiten is en waar ze dol op hem zijn. Hij heeft het daar altijd erg naar zijn zin. Dat voelt goed. Maar wij missen hem wel hoor!

 

HET WEERZIEN

Toen we thuis kwamen konden we niet wachten om hem op te halen. Nou, het enthousiasme was nog eens keer 10. Hij hield niet op. Het meisje, die hem 3 weken had verzorgd, keek hij niet meer aan. Hij had alleen nog maar oog voor ons. 

En nu ligt hij weer lekker op de bank of in de tuin onder de poort door te kijken of een van ons weer thuis komt. We worden iedere keer weer met vol enthousiasme begroet door onze lieve, gekke Janssen. En wij doen lekker met hem mee ☺

Wat we dit jaar gaan doen dat weten we nog niet. Het idee was roadtrippen naar Italië. Dan gaat hij zeker niet mee. Maar mochten we toch nog van gedachte veranderen en ergens in Nederland blijven… Misschien gaat hij dan gezellig mee. Want O wat missen we onze grote hondenvriend!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter