Het tweede gezonde ontbijtje
Yeah! Het tweede gezonde ontbijtje is een feit. De eerste was de appel peer crumble en deze keer gezonde pannenkoekjes met blauwe bessen & havermout. Zonder suiker. De heerlijke zoete smaak komt van de banaan en blauwe bessen. Goedgekeurd door mijn eigen tester Tijl. Dus ook zeer geschikt voor kids.
Banaantje erbij
Je kunt ze ook weer voor meerdere dagen maken. Je kunt ze heel goed even opwarmen, maar koud zijn ze ook heerlijk. Dus je kunt gemakkelijk de ingrediënten verdubbelen, dan heb je voor meerdere dagen je ontbijt klaar! Wij eten er ongeveer 3-4 per persoon. Als je er 3 neemt, doe er dan nog lekker een half banaantje in plakjes bij. Dat voedt iets meer en heb je genoeg aan 3 pannenkoekjes en het is daarbij ook nog eens erg lekker!
Share the joy!
Heb je de gezonde pannenkoekjes gemaakt? Share the Joy! Laat me weten wat je er van vond in een reactie hieronder en deel even een foto op insta of FB. Vergeet me niet te taggen: @hey.new.day en #heynewdaynl Dat vind ik leuk! Thnxxx!
Enjoy!
PANNENKOEKJES MET BLAUWE BESSEN & HAVERMOUT
Printeningrediënten
75 g havermout
1 el amandelmeel
1 el lijnzaad
160 ml Griekse yoghurt
1 ei
1 banaan
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl bakingsoda
1/2 tl kaneel
1 tl vanille aroma of een vanillestokje
3 handjes blauwe bessen
bereiding
- Zet de blauwe bessen apart.
- Doe de overige ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine of blender en mix door elkaar.
- Gooi 2 handjes blauwe bessen door het beslag.
- Nu heb je een mooi beslag en kun je de pannenkoekjes gaan bakken in de boter, olie of kokosolie, wat jij het prettigst vindt.
- 1 volle el per pannenkoekje. Er passen er dan ongeveer 3 in de pan.
- Bak de pannenkoekjes op laag vuur, zo hebben ze de tijd om te stollen en kun je ze gemakkelijker omdraaien.
- Uit het beslag haal je ongeveer 8-10 pannenkoekjes.
- Leg 3-4 pannenkoekjes op een bordje.
- Strooi er een paar blauwe bessen over.
- Het is ook lekker om er nog wat plakjes banaan bij te serveren.
De pannenkoekjes zijn warm lekker, maar je kunt ze ook heel goed in de koelkast bewaren en de volgende dag eten. Ik heb ze vanmorgen koud gegeten. Ook heel lekker!
Enjoy!
Lijnzaad: ik gebruik een el lijnzaad in dit recept omdat dit een prettige werking heeft op mijn spijsvertering. Heb je geen lijnzaad in huis of houd je er niet zo van. Dan kun je het ook heel goed weg laten. Het is echter wel erg gezond????????