fbpx

Pulled pork sandwich

by Laura
pulled pork sandwich

Delish!

Pullled pork sandwich delish! Wij zijn dol op streetfood en helemaal op de overheerlijke pulled pork sandwich. We maken de pulled pork van een goed stuk procureur. Deze haal ik als het even kan bij onze fijne keurslager Cees Blokdijk. Zij hebben altijd Livar varkens. Goede kwaliteit en de beesies kunnen lekker naar buiten of binnen in ruime stallen, net wat ze zelf willen. En dat vind ik nou weer belangrijk.

Geduld

Voor het bereiden van pulled pork heb je vooral geduld nodig. De procureur ligt ongeveer 12-16 uur op de barbecue. Nu ga ik in de tussentijd gerust wel even een rondje wandelen met meneer Janssen, maar niet te lang. Bij terugkomst check ik meteen de temperatuur van het groene ei. De eerste 6-8 uur zet ik steeds een timer om ieder uur het vlees in te sprayen met een lekkere appel-whiskey spray.

 

Big Green Egg (BGE)

Wij maken de pulled pork altijd op onze Big Green Egg (BGE). Daar is dit recept ook op gebaseerd. Je kunt natuurlijk ook op een andere barbecue pulled pork maken. Zorg er voor dat het vlees niet direct boven de kolen ligt en houdt de kerntemperatuur goed in de gaten: 71 graden voor de eerste sessie, dan inpakken in aluminiumfolie en bij een kerntemperatuur van ongeveer 91 graden kan het vlees van de barbecue om nog minimaal een half uur te rusten. Ja, geduld is een schone zaak.

 

Beloning

Maar na al dat geduld wordt je beloond met een heerlijke pulled pork sandwich. De sandwich op bovenstaande foto hebben we tijdens onze laatste vakantie gemaakt. Ja, werkelijk, we hadden een BGE minimax mee op vakantie! 7.00 uur ging de wekker. De avond te voren had ik hem al lekker in de kuidenrub gezet en OMG wat hebben we heerlijk zitten smikkelen!

 

Heerlijk om te delen!

We hadden het nu op de camping gemaakt en gedeeld met familie en buren. Het is ook een heerlijk gerecht om voor een verjaardag te maken. Je kunt het kant en klaar serveren op een mooie plank, maar je kunt ook de pulled pork, sandwiches, koolsalade en saus apart serveren zodat iedereen zijn eigen broodje kan maken.

 

Blijft er wat over?

Dat is vaak heel onwaarschijnlijk. Maar soms is het zo. Wij hebben na een feestje nog weken na kunnen genieten van de pulled pork. Ik had het gewoon in delen ingevroren en dan maakte ik er sandwiches van of ik deed het in een wrap. Delish!

 

Share the joy!

Heb je de pulled pork sandwiches gemaakt?  Share the Joy! Laat me weten wat je er van vond in een reactie hieronder en/ of deel even een foto op insta of FB. Vergeet me niet te taggen: @hey.new.day en #heynewdaynl Dat vind ik leuk! Thnxxx!

Enjoy!

pulled pork sandwich

PULLED PORK SANDWICH

Printen
Serves: 12 sandwiches voorbereiding: kooktijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingrediënten

1 procureur (varkensnek- of schouder) van 4,5 KG
Kruidenrub*
Goeie barbecuesaus (Sweet baby Ray’s, Hellmann’s of Remia Black Jack smokey bbq)
12-15 broodjes naar keuze

Appel-whiskey spray:
200 ml appelsap
200 ml appelciderazijn
200 ml whiskey

Koolsalade (ongeveer 300 gram):
Witte kool julienne gesneden
Wortel julienne gesneden
Eventueel kun je nog rode kool en rode ui toevoegen
Mosterddressing*

*zie recept – link in bereiding

bereiding

 • Je kunt de procureur de avond ervoor al in de kruidenrub zetten. Zo trekken de smaken er lekker in. Je kunt er ook voor kiezen om de procureur vlak voor je het vlees op de barbecue legt in te smeren met de rub. Het vlees ligt immers al heel lang in de rub op de barbecue.
 • Laat de procureur een uur voor hij op de barbecue gaat rusten in de kruidenrub om zo op temperatuur te laten komen.
 • Voor de appel-whiskey spray meng de de appelsap, appelciderazijn en de whiskey door elkaar en giet je het in een spuitflesje.
 • Ondertussen kun je de barbecue gereed maken. Wij maken de pulled pork op de Big Green Egg (BGE).  Je kunt het ook op een andere kamado bbq maken. Belangrijk is dat je op lage temperatuur bereidt  en de kerntemperatuur goed in de gaten houdt.
 • Week een handje smoking Wood Chips Cherry of Apple in water.
 • Meng ook een paar handjes Wood Chips door de kolen.
 • Steek de kolen aan & laat de deksel ongeveer 10-12 minuten open staan.
 • Strooi de Wood Chips op de gloeiende kolen.
 • Bereid de procureur indirect (dus met conveggtor/ platesetter ertussen) op het rooster met de deksel gesloten.
 • Zorg ervoor dat de temperatuur tussen de 95 en 110 graden is.
 • Laat de procureur ongeveer 6-8 uur garen, tot het vlees een kerntemperatuur heeft van ongeveer 71 graden.
 • In deze 6-8 uur spray je het vlees ieder uur in met de appel-whiskey spray.
 • Belangrijk is dat je de temperatuur van de kamado goed in de gaten houdt. Hij moet tussen de 95 en 110 graden blijven.
 • Bij een kerntemperatuur van 71 graden haal je het vlees uit de BGE en verpak je hem in aluminiumfolie en daarna leg je het vlees weer terug op het rooster.
 • Sluit de deksel weer en wacht nog 6-8 uur tot het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 86 tot 96 graden. Ook nu is het belangrijk dat je de temperatuur van de kamado in de gaten blijft houden (tussen de 95 en 110 graden).
 • Wanneer de kerntemperatuur tussen de 86 en 96 graden is. Wij hebben hem er met 91 graden uit gehaald en hij was super mals.
 • Laat de procureur nog minimaal een half uur tot enkele uren rusten. Dit kun je het beste doen door het vlees in de folie in een koelbox/ koeltas te plaatsen. Door de isolerende werking van de folie en de koelbox blijft het vlees lekker mals en goed op temperatuur.
 • Ondertussen kun je de koolsalade maken door alle ingrediënten te mengen en de mosterddressing te maken.
 • Ook kun je de broodjes bakken in de oven of heel even op de pizzasteen in de BGE.
 • Wanneer je klaar bent om de sanwiches te maken haal je de procureur uit de folie. Ik leg hem altijd in een braadslede en giet de heerlijke sappen die nog in de folie zit er overheen. En dan is het een kwestie van pullen!
 • Meng er naar smaak de bbq saus doorheen, niet te veel, maar zeker niet te weinig.
 • Snijd de broodjes open, beleg met koolsalade en daarbovenop royaal pulled pork.

Enjoy!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter