Deze heerlijke kruidenrub is van Jord Althuizen uit het boek Smokey Goodness 2*. Bij de bbq-ers onder ons wel bekend. Ik maak altijd een pot vol voor de pulled pork. Meestal doe ik de ingrediënten keer 2, dan heb ik ook nog over voor andere vlees- of visgerechten.
Het is namelijk ook heerlijk op zalm. Neef Sam heeft het deze vakantie geproefd en zei dat hij nog nooit zulke lekkere zalm had gegeten. En dan hadden we de zalm nog niet eens op een plankje bereid.
Wanneer je de kruidenrub in een weckpot of een luchtdicht bakje bewaard blijft het zeker zes maanden goed. Lekker smullen dus!
*samenwerking met bol.com
2 el zoutingrediënten
2 el kristalsuiker
2 el bruine basterdsuiker
1/2 el gemalen komijn
2 el chilipoeder
2 el zwarte peper
1 el cayennepeper
1/2 el gedroogde tijm
1/2 el gedroogde salie
1/2 el oregano
4 el paprikapoeder mild
2 el knoflookpoeder
2 el uienpoederbereiding