fbpx

homemade snickers

by Laura
homemade snickers

Deze overheerlijke homemade Snickers zijn echt méga lekker! Ik heb ze al vaak gemaakt en krijg steeds het verzoek voor het recept. Bij deze dan! Het recept is een mix van recepten die ik op internet gevonden heb en wat tips van niemand minder dan Chef kok Michel Meijer van Meijers 2.0.

Zoals ik al zei is zijn de homemade Snickers een ware traktatie. Ik maak ze vaak wanneer we een jarige hebben of andere feestelijkheden. Vaak maak ik dan ook de Chocolate Chip Cookies, Madeleines, worteltaart & appeltaart. Een buffet aan lekkernijen.

Dit recept is simpel. Je kunt het ook maken met home made karamel & nougat. Dat ga ik ook zeker nog eens doen. Ik houd er namelijk van om mijn recepten te verfijnen. Maar op dit recept kan iedereen maken. Ook leuk voor de kids om te maken of samen met de kids te maken.Een leuke bezigheid voor  het weekend of de vakanties!  

Het is vooral een kwestie van geduld vanwege de afkoel momenten en veel afwaswerk :). Je gebruikt namelijk veel pannen, maar je kunt natuurlijk tussen de afkoel momenten door gewoon even de pan afwassen en voor de volgende ronde gebruiken. Zo doe ik dat tenminste.

Ga er lekker mee aan de slag! Geniet van de restjes in de pannen 🙂 Wees wel voorzichtig! Want de restjes kunnen nog heet zijn.

Enjoy!

XO Laura

 

homemade snickers

Homemade snickers

Printen
Serves: 10 personen voorbereiding: kooktijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.3/5
( 4 voted )

ingrediënten

Chocolade laag (2 lagen):
2 x 180 gram Tony Chocolonely melk chocolade (2 repen) – voor iedere laag 1 reep
4 eetlepels pindakaas – voor iedere laag 2 eetlepels pindakaas

Nougat laag:
70 gram roomboter
100 gram suiker
70 ml slagroom (ongeklopt)
200 gram marshmallows
1 eetlepel pindakaas

Karamel laag:
300 gram karamel fudge
70 ml room
150 gram gezouten pinda’s

bereiding

Voorbereiding:

  • Zet alle ingrediënten klaar. Dat werkt het gemakkelijkst.
  • Pak een rechthoekige of vierkante vorm van ongeveer 20 x 30 cm
  • Bekleed deze met bakpapier. Ik doe dit zelf altijd door de vorm in te vetten met een klein laagje boter, dan blijft het bakpapier goed zitten.

De eerste chocoladelaag

  • Pak een pan water waarin een kom past. Breng het water aan de kook en zorg ervoor dat het water de kom niet raakt.
  • Je gaat de chocolade au bain marie laten smelten.
  • Gebruik voor de eerste laag 1 reep chocolade.
  • Wanneer de chocolade volledig gesmolten is roer je er 2 eetlepels pindakaas doorheen.
  • Wanneer het chocolade-pindakaasmengsel goed gemengd verdeel je het gelijkmatig in de met bakpapier beklede bakvorm.
  • Dan zet je de vorm minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Zet de timer op 20 minuten, zodat je na 20 minuten kunt beginnen met de volgende laag.

 

De nougat laag

  • Neem een middelgrote pan.
  • Smelt hierin de boter en samen met de suiker.
  • Zodra de boter is gesmolten voeg je de room toe.
  • Even goed mengen en dan kun je de marshmallows in het mengsel op laten lossen.
  • Blijf ondertussen goed roeren.
  • Wanneer het een geheel is voeg je nog 1 eetlepel pindakaas toe.
  • Weer even goed mengen en dan giet je dit mengsel bovenop de eerste chocolade laag.
  • Laat wederom minimaal 30 minuten in de koelkast staan.
  • Zet weer een timer op 20 minuten, zodat je na 20 minuten kunt beginnen met de volgende laag.

 

De karamel laag

  • Pak weer een middelgrote pan.
  • Verwarm hierin de slagroom (ongeklopt).
  • Voeg daarna de karamel fudge toe en laat het rustig smelten.
  • Wanneer de room en gesmolten karamel fudge goed gemengd zijn kun je de gezouten pinda’s toevoegen.
  • Weer even goed mengen, zodat de pinda’s goed verdeeld zijn door het mengsel.
  • Dan voeg je deze laag toe bovenop de nougat laag.
  • Weer minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • En als je het handig vindt zet je weer een timer op 20 minuten om de laatste laag te maken.

 

Tweede chocolade laag

  • Pak een weer pan water waarin een kom past. Breng het water aan de kook en zorg ervoor dat het water de kom niet raakt.
  • Je gaat nu de tweede chocolade laag au bain marie laten smelten.
  • Hiervoor gebruik je de tweede reep chocolade.
  • Wanneer de chocolade volledig gesmolten is roer je er 2 eetlepels pindakaas doorheen.
  • Wanneer het chocolade-pindakaasmengsel goed gemengd verdeel je het gelijkmatig op de karamel laag.
  • Dan zet je de vorm minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Daarna kun je de Snickers voorzichtig uit de vorm halen en snijden naar welke vorm je maar wilt: vierkantjes, rechthoeken, groot of klein.

En dan lekker opeten!

Enjoy!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter