Heerlijk, homemade granola. Ik kan er altijd ontzettend van genieten! Iedere week, meestal op zondag, maak ik een nieuwe pot granola. Ik heb er lang over gedaan om de juiste combinatie te vinden. Maar zoals hij nu is vind ik hem echt super lekker! Lekker over de Griekse yoghurt met wat stukjes fruit.
Foto: Yvette Moeskops fotografie????????
ingrediënten
100 g havervlokken
100 g speltvlokken
50 g lijnzaad
Handvol zonnepitten
Handvol pompoenpitten
3 handen grof gehakte noten
Handvol rozijnen
Handvol cranberries
Ongeveer 7 gedoogde abrikozen in stukjes
1 theelepel kaneelpoeder
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels honing
2 theelepels vanille aroma
bereiding
Zet de oven aan op 150º om voor te verwarmen. Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Laat de kokosolie smelten in een steelpannetje en voeg de honing toe. Haal de pan van het vuur en meng de 2 theelepels vanille aroma toe. Je kunt ook een vanillestokje gebruiken, deze doe je bij de havervlokken etc. Maar op dit moment zijn de vanillestokjes ruim €4,00 per stuk dus gebruik ik de aroma. Meng de overige ingrediënten allemaal door elkaar en gooi alles op een bakplaat. Giet hier het mengsel van kokosolie, honing en vanille aroma overheen en meng goed door elkaar. En dan 20-25 minuten in de oven. Begin maar met 20 minuten, want het moet niet aanbranden. Binnen die 20 minuten schep ik het mengsel zo’n 3 keer om, zodat alles lekker krokant wordt en niet te bruin. Dan 15 minuten afkoelen en smullen maar. In een afgesloten pot is het wel ruim een week, tot 2 weken houdbaar. Enjoy!