Overnight oats, het ziet er altijd een beetje ranzig uit, maar het is een van mijn favoriete ontbijtjes. Geïnspireerd door Cynthia Schultz. Zij maakt hem met een lepel pindakaas erdoor en met havermelk. Ik maak hem met mijn home made granola, Griekse yoghurt 2% vet en Chiazaad.
De mogelijkheden zijn eindeloos. In plaats van Griekse yoghurt 2% gebruik je volle yoghurt, havermelk, melk, sojamelk, wat jij maar lekker vindt. Ook kun jouw eigen granola gebruiken, gewoon havermout of zoals ik nu op vakantie in Spanje heb gedaan: muesli zonder toegevoegde suikers. Ook lekker!!!
Het recept is hartstikke simpel en snel klaar. En wat nou echt zooo lekker is: je ontbijt staat al klaar voor de volgende ochtend!!! Hoe chill is dat?! Een van de manieren om je ochtend zo gemakkelijk mogelijk te maken. En wanneer je weet dat er zo’n lekker ontbijtje op je staat te wachten, kom je gemakkelijker je bed uit, toch?!
40 gram granola Super Simpel! Je prakt de banaan met een vork. Dan voeg je de Griekse yoghurt, de granola en Chiazaad toe. Alles goed door elkaar mengen. Dan zet je het bakje of glas een nacht in de koelkast. De volgende dag gooi je nog wat fruit bovenop: blauwe bessen, aardbeien, banaan. Net wat er in het seizoen is en wat jij lekker vindt! Ik doe er daarna nog een beetje Granola bovenop voor een lekker knappertje! En klaar!!! Enjoy!!!Over night oats
Printen
ingrediënten
150 g Griekse yoghurt 2% vet
1 banaan
1 eetlepel Chiazaad
fruit voor de toppingbereiding