chocolate chip koekjes om je vingers bij af te likken
Ow wat zijn deze chocolate chip cookies lekker! Om je vingers bij af te likken. En dat moet ook wel, want ze zijn heerlijk chewy van binnen en Tony Chocolonely die erin zit kan dan nog wel aan je vingers plakken. Niks mis mee toch?!
invriezen voor een volgende keer
Het is best veel deeg wat je in één keer maakt. Maar het fijne is, je kunt dit deeg heel goed invriezen. En hoe leuk is het dat je opeens nog een rol chocalate chip cookies in je vriezer vindt?! Ook maak ik ze vaak voor feestjes. Het deeg maak ik dan van te voren klaar en vries in. Dan hoef ik ze op de dag zelf alleen nog maar af te bakken en zijn ze op z’n lekkerst!!
Â
recept van Miljuschka
Het oorspronkelijke recept is van Miljuschka. Ik heb het hier en daar aangepast. Door bijvoorbeeld de chocolate chips te vervangen voor Tony Chocolonely melk hazelnoot. Dit is echt zooooo lekker, want je proeft dan ook die heerlijke hazelnoten in het koekje! Yummy! En omdat ik melkchocolade gebruik, wat op zichzelf al wat zoeter is, gebruik ik wat minder suiker dan in het oorspronkelijke recept.
Â
share the joy!
Heb je de chocolate chip cookies gemaakt? Â Share the Joy! Laat me weten wat je er van vond in een reactie hieronder en/ of deel even een foto op insta of FB. Vergeet me niet te taggen: @hey.new.day en #heynewdaynl Dat vind ik leuk! Thnxxx!
Voor nu, ga lekker kokkerellen. Maak deze overheerlijke chocolate chip cookies en geniet van de heerlijke geur in je huis en de heerlijke smaak van de cookies!
Enjoy!
chocolate chip cookies
Printeningrediënten
290 gram bloem
1/2 theelepel baking soda
230 gram boter
80 gram kristalsuiker
180 gram bruine suiker of rietsuiker mag ook
1 theelepel zout
2 theelepels vanille-extract of 1 verse vanille peul
2 grote eieren
340 gram Tony Chocolonely hazelnoot of een andere Tony reep die je lekker vind of 2 verschillende 🙂 in kleine stukjes gesneden
staande mixer of handmixer
bakpapier
bereiding
- Het is handig dat je eerst alle ingrediënten afweegt en klaar zet, dat werkt het prettigst. Tenminste dat vind ik 🙂 Als jij dat niet zo vindt, dan doe je het gewoon lekker op je eigen manier 🙂
- Roer eerst de bloem een de baking soda door elkaar en zet apart.
- Mix met de mixer de boter en de twee soorten suiker tot het glad en luchtig is.
- Voeg daarna het zout, de vanille en de 2 eieren aan het boter – suiker mengsel toe en mix het geheel nog een minuut.
- Mix dan het bloem – baking soda mengsel er voorzichtig met de mixer of een spatel doorheen. Doe dit voorzichtig en niet te lang anders activeer je de gluten en wordt het deeg taai.
- Meng nu de stukjes Tony Chocolonely erdoorheen, ook weer voorzichtig en stop met roeren zodra alles gemengd is.
- Dan verdeel ik het deeg altijd in 3 delen.
- Maak van ieder deel een rol in de huishoudfolie.
- Laat dan ongeveer een uur rusten in de koelkast. Wanneer het deeg namelijk wat kouder is, loopt het wat minder snel uit in de oven, is mijn ervaring.
- Verwarm na ongeveer 50 minuten de oven voor op 175 graden.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Je gaat nu beslissen hoe groot de chocolate chip cookies gaan worden.
- Mijn cookies zijn altijd middel groot.
- Ik haal ongeveer 8-10 cookies uit een rol.
- Zorg dat ze goed verspreidt op de bakplaat liggen, want het deeg loopt lekker uit. Ik bak 1 rol op 2 bakplaten. Om de beurt, want ik heb maar 1 bakplaat 🙂
- Dan nog 8-12 minuten in de oven. Dat hangt af van je oven. Dat is dus een kwestie van testen. In mijn hete lucht oven zijn ze na 10 minuten perfect!
- Je wilt ze niet te droog bakken, ze moeten nog een beetje chewy zijn!
- De overige rollen kun je heel goed invriezen of ook in delen bakken. Haal ze dan pas uit de koelkast wanneer je er aan toe bent om die rol te bakken.
- Het is wel heerlijk om nog een rol in te vriezen voor een later moment. Dan heb je in no time een heerlijk koekje 😉
Enjoy!