fbpx

weg met de afleiding

by Laura
weg met de afleiding

Inderdaad, weg met de afleiding! Ik ben een focus master 🙂 Ik heb een haat-liefde verhouding met focus. Soms zit ik in een super lekkere flow, laat ik me door niets of niemand afleiden en ga ik als een speer. Andere keren ben ik door het minste of geringste afgeleid.  

Net als zoonlief Tijl ben ik een dromer en associeer heel snel. Manlief Martijn kan vaak genoeg mijn gedachtengang niet volgen. Dan blaat ik er opeens iets uit. En antwoordt hij vervolgens ‘Ja tuurlijk… Je zult in je hoofd wel een heel gesprek hebben gehad, maar ik heb geen flauw idee waar je het over hebt.’ Vervolgens moeten we beide lachen.

ALTIJD GEDACHTEN

Gelukkig kunnen we er om lachen! Maar wanneer ik voor mijn blog wil schrijven is het echt niet altijd handig… Ik schrijf het ene op en vervolgens denk ik alweer aan het ander. Zie wat liggen op tafel. Bedenk opeens dat ik ook nog iets in een story wil vertellen op Instagram. Ideeën stromen binnen voor een volgend blog artikel. WAHAAAAA, soms word ik gek van al die gedachten.

Want dat is mijn grootste afleider. Mijn eigen gedachten. Een continu proces in mijn hoofd. Ik kan hele gesprekken af laten spelen van iets wat nog helemaal niet gebeurd is. Het leidt mij af tijdens mijn werkzaamheden voor mijn blog, maar het houdt me ook uit mijn slaap. Tijd dus om er weer mee aan de slag te gaan! Kan ik mijn gedachten alsjeblieft af en toe uit zetten?

 

STRUCTUURJUNKIE TRAINING WEG MET DE AFLEIDING OP HET JUISTE MOMENT

De structuurjunkie training weg met de afleiding kon niet op een beter tijdstip komen! Dus ik ging met de training aan de slag. Omdat ik al vanaf de start lid ben van het Structuurjunkie membership, plus alle trainingen heb gedaan, klonken al heel veel dingen bekend in mijn oren.

Dat geeft niks, want herhaling werkt! Werken in volle focus is ook een nieuwe gewoonte. Wanneer je dit met aandacht doet, zoals in deze training maar weer heel duidelijk wordt, kun je zeker een focus master worden. Yes! Daar ga ik voor! Zodat ik nog meer leuke blog artikelen kan schrijven!

 

WEG MET DE AFLEIDING IN 6 STAPPEN

De training is vooral heel praktisch. In 6 stappen ben je een focus master! Daar moet je natuurlijk zelf ook wel wat voor doen 😉

 

Stap 1: houding

Een belangrijke stap! Die gaat over de manier waarop je tegen focussen aankijkt. Cynthia helpt je je gedachten over focussen op orde te krijgen, zodat alle volgende stappen gemakkelijker worden.

Mijn houding is nu:

‘Ik ben creatief en heb veel ideeën. Door met op één activiteit tegelijk te focussen komen deze ideeën alleen maar beter tot zijn recht.’

 

Stap 2: je omgeving

Vaak zijn er best wat afleidingen in je omgeving te vinden. Bij mij wel in ieder geval 🙂 Waar werk je en waar zitten die afleidingen? En hoe elimineer je ze? Het resultaat van deze stap is een helder actieplan om jouw werkomgeving minder afleidend te maken.

Mijn grootste afleiding is rommel om mij heen… Ik werk aan de eettafel en heb te weinig opbergruimte voor mijn spullen. Dus ligt er altijd een grote stapel op tafel. Plus alles wat Martijn & Tijl nog neerleggen. Hier wordt aan gewerkt. Een nieuwe tafel is besteld, zodat er nog een extra kast bij kan om onze spullen een vaste plek te geven. Dan kan alles opgeruimd worden wanneer ik klaar ben.

Mijn huis is dus ook mijn werkplek. Dus vind ik het ook prettig wanneer de kamer en keuken opgeruimd zijn. Dit is zeker niet dagelijks het geval. Ik zit nu ook weer tussen dozen, een kapotte Quooker en een tas met administratie van mijn vader waar ik nog iets mee moet. Maar er is gewoon (nog) geen ruimte om dit elders te plaatsen. Dus zit ik nu maar in standje negeren.

Maar het komt goed! Er staan een aantal verbouwingen op de planning, zodat we weer meer ruimte in huis hebben. Alles een plek krijgt en ik dus minder afleidingen in mijn omgeving heb. In mijn planner heb ik overigens wel ingepland dat ik die stapel papieren op ga ruimen. Dat scheelt weer!

 

Stap 3: onderbrekingen

Welke dingen onderbreken jouw werk? Mail, telefoon, social media, collega’s, noem maar op. Je gaat ze inventariseren en ervoor zorgen dat ze tot een minimum beperkt worden.

Super handige tips en meteen toepasbaar. Wanneer je die toepast heb je meteen een groot aantal afleidingen geëlimineerd!

 

Stap 4: Out of your power

Er zijn nou eenmaal onderbrekingen waar jij nul invloed op hebt. Ook al heb je alles zo ingericht dat er geen afleidingen meer zijn in je omgeving en ongestoord kunt werken. Op sommige dingen heb je nou eenmaal geen invloed. Het gaat er om hoe je hier mee om gaat.

Ook ik heb dat soort momenten. Dan ben ik net lekker bezig, zit helmaal in de goede flow en dan op eens, hoe zal ik het netjes zeggen… (Hier hebben wij thuis namelijk heel veel verschillend benamingen voor :)) …Aandrang, snap je dan wat ik bedoel? En dan moet ik wel gaan, want anders slaat het zo weer de hele dag over. Sh*t (ja dat inderdaad) wel weer uit de flow… Maar wel weer een kilo lichter 😉 Het is maar hoe je er mee omgaat!

 

Stap 5: Aandacht

Wist je dat je een focusspier hebt? Je kunt focus dus trainen, echt! Cynthia deel hele praktische focustips en tricks om jouw aandachtsspanne te vergroten. Daar heb je echt wat aan!

Ik gebruik de tips allemaal!!! En het werkt, want ik heb dit blog artikel  in iets meer dan een uur geschreven. Terwijl de vorige 3 dagen duurde, inclusief alle afleidingen natuurlijk 🙂

 

Stap 6: Kiezen

Als je meer focus wilt moet je keuzes maken. Want als je overal ‘ja’ op zegt dan zal het een grote uitdaging worden om àlles met volle aandacht te doen. Dus waar ga je nee tegen zeggen? Je leert hoe je dit kunt aanpakken zodat je meer focus hebt voor de dingen die je écht wilt! 

Deze stap was voor mij weer en eye opener. Keuzes maken… Is soms best lastig. In een restaurant bijvoorbeeld vind ik het altijd zo moeilijk om een keuze te maken. Ik vind het altijd heerlijk wanneer je kunt kiezen voor een meer gangen menu waarbij je je laat verrassen door de chef. Je hoeft alleen maar door te geven wat je echt niet lust (koriander).

Maar goed dit werkt met mijn blog natuurlijk niet zo. Zoveel ideeën, hoe maak ik een keuze?

In deze stap gaat het vooral om waar je nu écht heel graag ja tegen zegt! 

Wanneer je met al deze stappen aan de slag gaat, dan garandeer ik je. Je focus wordt beter! Ik heb het vandaag alweer gemerkt tijdens het schrijven van dit blog artikel. Wat is het toch heerlijk om in een goede flow te werken. Je doet meer in een kortere periode. Je bent dus veel productiever.

 

BONUS: Q&A MET STRUCTUURJUNKIE CYNTHIA SCHULTZ

De Q&A’s met Cynthia zijn altijd super waardevol. In een online omgeving kun je al jouw vragen kwijt over focus, afleiding en aandacht. De Q&A wordt opgenomen, dus je kunt hem altijd terug kijken.

Als je nog vragen hebt naar aanleiding van de training, kun je die hier stellen. Daarnaast vind ik de vragen die anderen stellen ook altijd super leerzaam. Sommige dingen bedenk je zelf niet, maar zijn wel super handig. Ook worden er altijd wel handige weetjes gedeeld door de andere deelnemers. Echt een aanrader!

 

WIL JIJ OOK EEN FOCUS MASTER WORDEN?

Dat kan! Jij kunt net als Cynthia, net als ik een focus master worden met deze training! Zoals ik al zei, super praktische tips en tricks. En wanneer je er echt mee aan de slag gaat ben jij binnen no time een focus master!

De training kost €59,95 

En met de code: SJ-heynewday krijg je  20% korting!!! Deze kortingscode vul je in bij ‘Heb je nog een kortingscode?’ in je winkelmandje.

Doe je mee?

 

SAMENWERKING MET STRUCTUURJUNKIE

Balans creëren doe ik door het aanbrengen van structuur en routines. Voor mij werken de planproducten, het membership en de trainingen van Structuurjunkie hier enorm bij. Ik ben fan! Hoe leuk is het dus dat Cynthia van Structuurjunkie en ik deze samenwerking hebben! Natuurlijk val ook ik wel weer eens terug in oude gewoontes. Maar het mooie is dat ik dan weer eens een workshop terugkijk uit het membership of ik pak de aantekeningen van een training erbij en hup, ik zit weer op de goede weg.  Hey new day, toch?!

Daarom ben ik ook zo blij met deze samenwerking! De Structuurjunkie producten en trainingen helpen mij enorm in het bereiken van mijn doelen en dat gun ik jou ook! Hoe leuk is het dat je met de code SJ-heynewday 20% korting krijgt op alle Structuurjunkie trainingen en producten wanneer je koopt via mijn linkjes! En het membership kun je voor 5 euro 2 weken lang uitproberen! 

En het leuke is, ik krijg ook een kleine commissie wanneer jij koopt via mijn linkjes. En zoals ik altijd communiceer: ik promoot alleen maar dingen waar ik achter sta! 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter