fbpx

date night bij de Librije

by Laura
date night bij de Librije

Date night bij de Librije. Beter wordt het niet. Fantastisch, dat was het! Hoe ga ik deze ervaring nou omschrijven in een blog. Het kan niet anders dan met veel superlatieven. Fenomenaal, heerlijk, tong strelend, grandioos, magnifiek en ga zo maar door.

De Librije stond al heel lang op ons verlanglijstje. Maar het is niet iets wat je zomaar even doet. Dus hadden we bedacht, we geven dit kado aan elkaar voor onze verjaardagen. Vorig jaar april hebben we gereserveerd voor woensdag 15 maart 2023. En we werden meteen enthousiast. Whoop whoop we gaan naar de Librije! En toen was het ineens zover…

slapen in zwolle

Als je naar de Librije gaat, dan rijd je niet even ’s avonds terug naar huis. Nu had ik vorig jaar een super goeie ervaring bij Boutique Hotel Pillows in Zwolle, dus de keuze was snel gemaakt. We waren lekker op tijd, dus gingen we nog even Zwolle stad bekijken. Onze koffers konden we alvast achterlaten bij de receptie – ja koffers (meervoud) voor 1 nacht. We gingen naar de Librije, dus er gingen veel spullen mee voor haar en make up 🙂

In Zwolle stad hebben we eerst heel lekker geluncht bij Brasserie Jansen. Gewoon vanwege de naam (onze hondenvriend heet Janssen). Daarbij zag het er ook nog eens gezellig uit en de lunch was erg lekker. Voor mij een Ceasar salade, even alvast wat gezonde groentes en Martijn had een hele lekkere Club Sandwich. Terug in het hotel was het tijd om te relaxen. Even lekker in de sauna geweest. Ik vond het heerlijk, Martijn vond het echt te heet. Nog even badderen & chillen op de kamer en toen was het tijd om me klaar te maken voor date night bij de Librije

yes! tijd voor date night

Yes! Het was tijd voor date night! Martijn deed aan tijdsbewaking, want die kent mij en om 7.45 uur stond de taxi klaar om ons naar de Librije te brengen. Ja een taxi, heb je hierboven gezien welke schoenen ik aan had? Hier kan ik net aan mee naar de taxi lopen. Gelukkig bestond de avond uit aangenaam aan tafel zitten en allerlei heerlijkheden voorgeschoteld krijgen. Maar voor de zekerheid had ik toch andere schoenen mee.

We hadden om 19.00 gereserveerd en precies op tijd arriveerde we bij de Librije. En daar begon het spektakel. De deur van de taxi werd voor ons geopend en we werden heel hartelijk ontvangen en heel vriendelijk naar onze tafel gebracht. Wat een prachtig restaurant! De voormalige vrouwengevangenis is omgetoverd tot een sfeervol en stijlvol restaurant met een open keuken. We zaten romantisch naast elkaar. Perfect voor date night! En door de ruime opzet hadden we lekker veel privacy. Niet dat we constant zaten te zoenen hoor, dat zou ongepast zijn. En daarbij waren we met hele andere dingen bezig, namelijk op en top genieten van alle kunstwerkjes die wij voorgeschoteld kregen.

eten maakt echt gelukkig

Echt waar, eten maakt echt gelukkig. Zo staan wij allebei in het leven. We houden echt heel erg van lekker eten. Ik kook zelf graag en volgens Martijn, Tijl en mijn gasten kook ik ook behoorlijk lekker. Maar wat we deze avond gegeten en gedronken hebben overtreft alles. En niet alleen het eten. De sfeervolle ambiance, de kunstwerkjes op het bord, de medewerkers van de bediening, de maîtres, chefs, sommeliers, zij maakte het tot een onvergetelijke beleving.

Toen we gingen zitten waren we toch een beetje zenuwachtig. We hadden hier al zo lang naar uitgekeken en wat stond ons te wachten? Sommelier Sara kwam al snel naar ons toe en vroeg of we een glas Champagne wilden. Jazeker! Ik had in New York in oktober 2022 mijn laatste glas alcohol gedronken en geen alcohol drinken bevalt goed. Maar voor deze avond maakte ik een uitzondering. En man man man, wat smaakte het verrukkelijk! En met dit glas Champagne begon het feest! De servetten werden vakkundig op onze schoot gedrapeerd en de ene na de andere lekkernij werd ons voorgeschoteld. Check de foto’s hieronder! 

wat een beleving

Zoals je op de foto’s kunt zien was het volop genieten. Het eten was echt goddelijk! Food heaven. Subtiele smaken die heel mooi bij elkaar komen. Echt subliem! En dan heb je naast het waanzinnige eten de beleving aan je tafel. Alle medewerkers van bediening tot chefs zorgen voor een onvergetelijke avond. Er is aan alles gedacht. Je water wordt bijgevuld, gerechten worden aan tafel bereid met interessante feitjes, als je naar het toilet geweest bent liggen je servetten netjes opgerold op tafel, de gerechten worden door twee medewerkers uitgeserveerd en ook weer opgehaald als je klaar bent. 

Dit alles maakt dat je je zo ontzettend welkom voelt. Je wordt echt in de watten gelegd met het aller lekkerste eten, hele goede bijpassende wijnen, geserveerd met passie en plezier. Geen hautain gedrag wat je misschien zou verwachten bij een 3 sterren restaurant. Beleeft en in voor een praatje. Al met al hebben wij echt een top date night gehad. Een om nooit meer te vergeten!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter