fbpx

gezonde kwarkbolletjes

by Laura
gezonde kwarkbolletjes - gezonde tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes

Yes! Een nieuwe categorie recepten: naast gezonde ontbijtjes nu ook gezonde tussendoortjes. Maar wat is gezond? De meeste tussendoortjes die je in de supermarkt zitten boordevol suiker en/of zoetstoffen. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van ‘witte’ meel in plaats van volkoren producten of havermout. Ik wilde dit zelf anders en ben op zoek gegaan naar gezonde alternatieven. De gezonde kwarkbolletjes is de eerste die ik met jullie deel.

Tip van Jet

Deze gezonde kwarkbolletjes vond ik in het boekje van Jet van Nieuwkerk: Tips van Jet*. Ik maak ze al jaren en heb een en ander toegevoegd, zoals appel, kaneel en lijnzaad. De lijnzaad heb ik toegevoegd omdat dat zo goed is voor de darmpjes.

Share the joy!

Heb je de gezonde kwarkbolltjes gemaakt?  Share the Joy! Laat me weten wat je er van vond in een reactie hieronder en deel even een foto op insta of FB. Vergeet me niet te taggen: @hey.new.day en #heynewdaynl Dat vind ik leuk! Thnxxx!

Enjoy!

*Samenwerking met Bol.com. Wanneer jullie via deze link iets aanschaffen krijg ik hier een vergoeding voor. Ik promoot alleen maar producten waar ik zelf achter sta.

gezonde kwarkbolletjes - gezonde tussendoortjes

gezonde kwarkbolletjes

Printen
Serves: 10 stuks voorbereiding: kooktijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingrediënten

  • 200 gram rozijnen
  • 1 appel, geschild en in blokjes
  • 250 gram vanillekwark (ik gebruik Lindahls kvarg, maar ik gebruik ook wel eens gewone magere kwark met 2 theelepels vanille extract)
  • 250 gram havermout  
  • een handje lijnzaad
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout

bereiding

  • Wel de rozijnen 10 minuten in warm water.
  • Verwarm dan de oven voor op 180 graden.
  • Dan kun je alle ingrediënten zo bij elkaar in een kom doen.
  • Even goed roeren en je beslag is klaar. Easy Peasy!
  • Maak dan 10 bollen van het beslag en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de kwakbollen in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Niet langer want dan worden ze droog. 

Enjoy!

Laat een reactie achter