fbpx

mijn week – week 13 2023

by Laura
Week 13 weekoverzicht

Migraine, heel veel wandelen, veel wind, regen en lente. Een iets langer verhaal door een onverwachte wending. Lees en bekijk het hier.

Deze week zou ik gaan beginnen met het onderdeel restrictie van de slaapcursus van het Nederlands slaap register.  Restrictie houdt in dat je niet langer dan een bepaalde tijd in bed mag blijven liggen, in mijn geval 6,5 uur. Echter begon zondag nacht alles in mijn hoofd te draaien: Migraine… Niet de beste start om niet meer dan 6,5 uur in je bed te blijven liggen… Dus de restrictie stellen we maar even uit. De migraine duurde 3 dagen. Gelukkig niet alle dagen even heftig. Maar wel ruk dat ik niet kon sporten. Ook was ik de rest van de week bizar moe. Dus heel productief was ik niet. Ja, in Netflix kijken, dat lukte wel, met zo nu en dan een tukkie.

Niet gesport, maar wel veel gewandeld. Geen hele grote rondjes, maar ik ben in ieder geval de hele week naar buiten geweest met Janssen. Vorige week is de lente begonnen, maar daar was deze week weinig van te merken. Ik zie mezelf steeds terug op de foto’s met dezelfde jas en sjaal. Het wordt echt tijd voor warmer weer. Gewoon weer lekker in een vestje de deur uit, geen sjaal, geen handschoenen. Ik kijk er enorm naar uit.

Vrijdag was ik zo zeik nat geregend dat mijn jas ’s middags nog nat was en ik in mijn zomerjas naar mijn afspraak bij de gynaecoloog ging. Mijn zus ging mee voor de gezelligheid, we gingen daarna nog even de stad in. Ik ging deze afspraak heel onbevangen in. Ik dacht, ach die cystes zijn gewoon goed, misschien moeten ze eruit, maar misschien kunnen ze wel blijven zitten. Tijdens dit bezoek werd duidelijk dat deze aanname van mij niet zonder meer waar was.

De cystes zijn nogal complex. Het is niet gewoon een mooi rond geheel, maar ze bestaan uit met meerdere compartimenten. Tijdens ons gesprek viel ineens meerdere keren het woord ‘oncologie’. Daar had ik echt niet op gerekend. Bloedonderzoek kon al meer vertellen over de aard van de cystes. Je begrijpt dat ik een spannende week achter de rug hebt. Maar deze week (week 14) kreeg ik gelukkig het goede nieuws dat de bloedwaarden geen afwijkend beeld gaven. (ik ging dit nieuws natuurlijk niet tot mijn het weekoverzicht van volgende week bewaren)

Maar de cystes moeten er wel uit. Dus ik word 10 mei geopereerd. Ook mijn eierstokken en eileiders worden verwijderd. Hallo overgang. Aangezien ik de laatste maanden al behoorlijk wat tekenen vertoonde van deze fase in het vrouwenbestaan zal er wat dat betreft niet zoveel veranderen. Het blijft nog wel even spannend of de cystes goedaardig zijn. Dat weet ik pas nadat ze na de operatie onderzocht zijn. Maar ik heb goeie hoop. De bloedwaardes waren immers goed en dat is een goed teken. 

Vandaag kreeg ik te horen dat de arts die mij eigenlijk op 21 april zou opereren het liever niet wilde doen. Dan vraag je je toch weer af waarom??? Waarschijnlijk had hij niet zoveel ervaring met deze operatie en wordt het nu gedaan door een arts met meer ervaring met laparoscopische verwijdering van cystes en eierstokken. Nou, ik heb liever iemand met ervaring in in mijn binnenste snijdt dan een arts die het wel zou moeten kunnen maar het niet vaak doet, toch?!

Het was me dus het weekje wel, ook deze week (week 14). Ik was echt blij dat mijn lieve zus mee was naar de afspraak! Echt gezellig was het niet, hahaha. Maar het was wel fijn dat ik even kon checken wat ik had gehoord en daarna hebben we nog even geshopt in de stad. Tot de operatie ga ik lekker aan het werk aan mijn online training, daar volgende week meer over. Èn kan ik nog even goed trainen bij de fysio om dit avontuur zo fit mogelijk aan te gaan!

Week 13 - migraine hoofd
Migraine....
Week 13 - Janssen op de dijk
Wandelen in de wind, met migraine. Dus gewoon even over de dijk achter ons huis.
Week 13 - wandelen in het park
Nog steeds migraine, gelukkig wel wat minder pijn (ik kan weer lachen😁). Dus een groter rondje door het park
Week 13 - wandelen in het park Janssen
Nog meer wandelingen door het park met deze fotogenieke hondenvriend😍
Week 13 - Janssen zeebad
We gingen ook nog even langs het ministandje bij het kasteel. Janssen gaat tegenwoordig heel graag het water in, mits er geen hoge golven zijn, want dat is eng
Week 13 - boom met specht
Tijdens een van mijn rondjes door het park hoorde èn zag ik de specht weer😍 Woody noem ik hem. Hij zit ergens in deze boom, maar ik krijg hem nog niet goed vastgelegd met mijn iPhone.
Week 13 - flappen Janssen
Kijk die mooie lange flappers 🐶😍
Week 13 - wandelen de dijk
Had ik al gezegd dat ik heel veel rondjes met het hondje heb gelopen? 😄
Week 13 - lente
Vorige week is de lente begonnen. Deze week was het was bewolkt , koud en regenachtig. Maar zondag zag ik dit mooie plaatje. Ja, het is nu echt lente & I love it!❤️

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter