fbpx

mijn week – week 17 2023

by Laura
mijn week week 17

Mijn week – week 17. Tijl heeft meivakantie. Koningsdag. Wandelen. Workouts. En heel lekker koken en eten met lieve vrienden. Je leest het allemaal weer in mijn nieuwe weekoverzicht.

mei vakantie

Week 17 was de eerste week van de meivakantie. Deze begon met een huis vol pubers. Die waren blijven slapen en lagen met z’n vieren in de huiskamer. De avond/ nacht ervoor hadden ze films gekeken, horror -IT-films. Ik werkte eerst een tijdje boven op bed terwijl Martijn nog sliep, maar uiteindelijk kreeg ik honger en gingen we naar beneden. ’s middags was de boel weer opgeruimd en heb ik nog lekker gewerkt. Ik maakte een begin aan de plan gids voor diner met vrienden. Ik moet de puntjes nog even op de i zetten en dan zal ik hem ook met jou delen.

bewegen

Yes! 2 workouts gedaan deze week. De eerste deed ik met de 20 kg stang en het lukte. Die dag voelde ik me redelijk goed. Maar de dagen erna minder. Dus heb ik de volgende workout wat rustiger aan gedaan en weer getraind met de 10 kg stang. Zo is het steeds goed aanvoelen wat wel en niet gaat. Maar ik ben trots, want ik ben wel gegaan, ondanks dat mijn lijf echt pijn deed. En ik merkte dat de beweging me goed deed. Een mooie win!

Verder heb ik natuurlijk weer lekker gewandeld deze week.Met koningsdag was het erg mooi weer, dus deed ik met mijn zus een rondje Vooroever & Medemblik strand. Lekker hoor die zon! Ik had nog een trui aan omdat ik de dag ervoor nog in de hagel liep, maar die kon onderweg uit. Please, please, please laat het vanaf zo lekker blijven🙏🏻

smikkelen

Ook stond deze week in het teken van lekker smikkelen. We gingen woensdag naar het prachtige huis van Martijn’s collega/ baas in Twisk voor een fotoshoot in hun even fantastische tuin. En al dat lekkers moest natuurlijk ook opgegeten worden. Het was erg gezellig en lekker. En er zijn mooie foto’s gemaakt. Die zal ik binnenkort ook wel even delen op de socials.

En we gingen eten met Sander & Monique. We hadden elkaar veel te lang niet gezien. Dus het werd tijd voor een lekker diner. Gelukkig had ik met mijn nieuwe plan gids een goeie planning gemaakt en kon ik lekker meegenieten van de avond. Die goeie planning was helemaal fijn omdat neef Yort ook jarig was die dag en ons uitgenodigd had voor een taartje. Dus daar zijn we ook nog even langs geweest.

even rustig aan

Het diner was heerlijk! Echt goed gelukt. De foto’s kun je hieronder zien. En het was ook nog eens super gezellig. Het werd laat en ik had een paar glazen alcohol gedronken. Heerlijke bubbels en een glas fantastische Riesling beide uit Oostenrijk. Gekocht tijdens de workation en dit was een mooi moment om ze te drinken, met lieve vrienden.

Je begrijpt dat dit een uitdaging was voor mijn lijf. En inderdaad heb ik wel wat grenzen overschreden. En dat is oké. Wel heb ik de dag erna extra goed voor mijzelf gezorgd. Een rustige wandeling met Janssen en een lekker bad. En verder hadden we nog wat eten over van de vorige dag. Dus konden we nog even lekker smikkelen van de restjes. 

mijn week 17 - planning in mijn structuurjunkie planner
Mijn planning voor week 17. Ik heb me deze week veel bezig gehouden met het maken van de de plan gids diner met vrienden. Want die zaterdag stond een diner met lieve vrienden gepland. En het is zoveel gemakkelijker als dit goed gepland is. Je ziet de foto's van het diner hieronder😋
mijn week 17 - workout 1
En natuurlijk werd er ook weer gesport deze week. Dit is workout 1 waar ik aan de slag ging met de 20 kg stang.💪🏻
mijn week 17 - workout 2
Workout 2 deed ik weer met de 10 kg stang. Mijn lijf deed pijn, dus daar heb ik naar geluisterd.
mijn week 17 - hele mooie Pioenrozen
Thuis genieten van deze prachtige pioenrozen. Mijn lievelings bloemen. Ze staan op de eettafel wat tevens mijn werkplek is.
mijn week 17 - wandelen met zon en hagel in april
Ik begon mijn wandeling in de zon, toen begon het te hagelen en bij thuiskomst was er weer zon. Wonderlijk dat weer in april. En het is eind april en ik loop nog steeds met diezelfde winterjas en sjaal...
mijn week 17 - stroomuitval dus aan de was
Ondertussen deed ik de was. Stroomuitval, dus dan maar die was opvouwen. Wel weer lekker dat het klaar is!
mijn week 17 - wandelen met de liefste hondenvriend
Wandelen met de liefste 🐶❤️
mijn week 16 - hij is zo pluizig, ik trek het niet
Onze lieve pluizennbol vóór zijn kappersbezoek
mijn week 17 - Janssen naar de kapper
Onze knapperd na zijn kappersbezoek. Zijn lieve oogjes (met eyeliner) zijn nu weer goed zichtbaar. Lieverd!😍
mijn week 17 - wandel selfie
Lekkere lange wandeling op Koningsdag. Yes! Mooi weer ☀️ Zon, warmte en eindelijk mijn zomerjas aan!
mijn week 17 - Janssen stokkies halen
Janssen ging weer lekker stokkies halen en Paxie achterna rennen.
mijn week 17 - wandel selfie met sista
Want we wandelden op Koningsdag samen met Sista & Paxie❤️
mijn week 17 - beautiful Janssen
Beauty 😍 Gotta love him❤️
mijn week 17 - diner met vrienden ravioli . flamkuchen . rib eye
Diner met vrienden. Fine dining. Ik maakte gerechtjes uit alle streken waar we afgelopen jaar geweest waren. De eerst was Oostenrijk (de Structuurjunkie workation) Ik maakte zelf ravioli met een garnalenvulling en garnalen bisque, daarbij een flamküchen en een canapé met rib eye.
mijn week 17 - diner met vrienden Noordzeegarnalen . avocadomouse . Parmezaan
Zwolle - geïnspireerd op onze mini vakantie bij de Librije. Noordzeegarnalen met avocado mouse en Parmezaan koekjes.
mijn week 17 - diner met vrienden calamaris . pain Catalunia . pulpo Maple syrup
Spanje - Calamaris met aioli, pulpo van de BGE afgelakt met Maple syrup en pain de Catalunia.
mijn week 17 - diner met vrienden asperge mouse . coquille . caviar
Limburg (en alvast een voorproefje Normandië) - Coquilles met asperge mouse met citroen mayonaise en caviar.
mijn week 17 - diner met vrienden garnalen bisque . gamba bge
Normandië - Gamba's van de BGE met garnalen bisque.
mijn week 17 - diner met vrienden steak NYC . gegrilde groenten . mashed patatoe
New York City - Steak van de BGE met gegrilde groenten van de BGE (iets minder dan bedoeld, Martijn had er een aantal laten verdwijnen tussen de roosters 😂) en een mashed patatoe.
mijn week 17 - diner met vrienden kaasplankje
Het dessert was een heerlijk kaasplankje met toast gemaakt van een mueslibol (plakje snijden van een mueslibol en deze uitrollen met de deegroller en dan even toasten in de oven) Super lekker!
mijn week 17 - diner met vrienden friandises
Parijs & Antwerpen - En natuurlijk mochten de friandises niet ontbreken. Met de macarons uit Parijs (niet echt natuurlijk) en de chocolade uit Antwerpen. Die had ik besteld bij Chocolate Nation. Erg lekker! De krokante brokjes en macarons zijn van Spartano.
En toen was het zondag en deed mijn lijf pijn en was ik moe. Dus nam ik lekker een bad en las verder in mijn boek 'Goed werk' van Cynthia Schultz.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter